Dette site bruger cookies. Hvis du forsætter på sitet, så accepterer du dette. Hvis du ikke ønsker at acceptere cookies så tryk på følgende link. Accepter ikke cookies

Middelfart Kommune Logo
Vinter i naturparken

Hjortevildtet
Året rundt

Februar-maj:
Hjortene taber deres gevir (kastestænger) hvert år. I løbet af foråret vokser et nyt gevir frem. Hjortene kæmper i denne periode ofte med forbenene. Det nye gevir bliver større år for år. Kastestængerne er skovens ejendom. Hvis du finder en kastestang, skal du aflevere den på Naturcenteret.

Maj-juni:
Kalvene fødes i denne periode. De første dage ligger kalvene gemt i højt græs indtil de er hurtige nok til at følges med flokken.

August:
Hjortens gevir er udvokset. Den beskyttende hud – basten, der har omgivet geviret i vækst løsner sig. Hjortene ”fejer” deres gevir mod træer og buske og ”renser” derved geviret for hud.

September-oktober:
Det er brunsttid for krondyr. Dyrehavens slette er skueplads for de fleste brunstkampe. De fuldvoksne hjorte opretter et brunstterritorium og jager andre hjorte væk. Samtidig prøver de at lokke hinder (hunner) ind i området.

Oktober-november:
Det er brunsttid for dådyr. De største og stærkeste hjorte samler sig på en fælles brunstplads på Sletten. Hver hjort forsvarer sit lille territorium. Dåerne opsøger brunstpladsen og vælger sig en mage.

November-april:
Hjortevildtet fodres hver dag med hø, havre, majs og roer på foderpladser flere steder i Dyrehaven.
Sidst opdateret af Hindsgavl Dyrehave
19. oktober 2015

 NATURPARKEN Hindsgavl Dyrehave